سلامت و تغذیه

تاثیر انواع گوشت بر بیماری نقرس

نقرس یکی از بیماری‌های دردناک روماتیسمی است و زمانی که سطح اسید اوریک خون افزایش می‌یابد، بروز پیدا می‌کند. در واقع بیماری نقرس، یک نوع آرتروز مفاصل است که همچون التهاب عمل کرده و مفاصل را درگیر می‌کند. عوامل مختلفی مانند اضافه وزن و چاقی، ژنتیک، مصرف الکل و فشار خون بالا می‌تواند در بروز بیماری نقرس اثرگذار باشد.

مصرف انواع گوشت قرمز و بیماری نقرس، رابطه‌ی مستقیمی با یکدیگر دارند. همان‌طور که می‌دانید، گوشت قرمز سرشار از پروتئین است؛ اما به سبب میزان بالای پورینی که دارد مصرف آن برای افراد مبتلا به نقرس، توصیه نمی‌شود. علاوه بر گوشت قرمز، مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند که مصرف آن برای بیماران مبتلا به نقرس، می‌تواند خطرناک باشد. در مقابل نیز مواد غذایی وجود دارد که برای این افراد بسیار مفید است و مصرف آن، تا حد زیادی در پیشگیری و کنترل بیماری نقرس، اثر گذار است.

در این مطلب مفاهیم مهمی را در رابطه با این بیماری مورد بحث و تحلیل قرار داده‌ایم که مطالعه‌ی آن تا حد زیادی می‌تواند به افراد مبتلا به نقرس آگاهی بخشد؛ پس در این مقاله با الو گوشت مگ همراه باشید تا در رابطه با بیماری نقرس، دلایل بروز آن و نحوه کنترل و جلوگیری از آن صحبت کنیم.

همه چیز در رابطه با بیماری نقرس

همانطور که در ابتدا گفته شد، بیماری نقرس نوعی از آرتروز مفاصل به حساب می‌آید. افزایش میزان اسید اوریک در خون، سبب تجمع بلورهای اسید اوریکی در مفاصل می‌شود. تجمع این بلورها، سبب التهاب و درد در مفاصل شده که در بسیاری موارد، انگشت شست پا را درگیر می‎کند. آغاز حملات دردناک نقرس، به صورت ناگهانی و با درد بسیار اتفاق می‌افتد که خارج از تحمل است.

اسید اوریک زمانی در بدن تولید می‌شود که بدن، یک ماده شیمیایی به نام پورین را تجزیه کند. پورین موادی است که در بدن تمامی موجودات زنده، مخصوصا انسان وجود دارد و ممکن است در غذاهای مصرفی ما نیز یافت شود. بدن می‌تواند اسید اوریکی که ایجاد شده را توسط ادرار دفع کند اما بدن افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند؛ کنترل خوبی بر میزان اسید اوریک موجود در خون ندارد. بنابراین یکی از راه‌های درمان نقرس، کاهش سطح اسید اوریک و تنظیم کردن آن می‌باشد.

یکی از راه‌‍‌هایی که می‌توان بیماری نقرس را از طریق آن کنترل کرد؛ اصلاح رژیم غذایی است البته گفتنی است که رژیم غذایی برای بیماری نقرس، یک درمان کامل به حساب نمی آید اما می‌تواند به کاهش تکرار حملات نقرس و کاهش پیشرفت آن در آسیب به مفاصل کمک کند.

بیماری نقرس

مصرف چه غذاهایی سبب افزایش اسید اوریک می شوند؟

غذاهایی مانند صدف، گوشت قرمز، نوشابه های شیرین شده و نوشیدنی‌های الکلی می تواند سبب افزایش اسید اوریک خون شوند. شما می‌توانید با انتخاب رژیم غذایی صحیح، به کاهش سطح اسید اوریک خون کمک کنید. در ادامه در رابطه با تاثیرات انواع مختلف گوشت بر بیماری نقرس صحبت خواهیم کرد.

بررسی تاثیر انواع گوشت بر بیماری نقرس

می‌دانیم که گوشت‌ها دارای مدل‌های مختلفی هستند. از جمله پرمصرف‌ترین انواع گوشت می‌توان به گوشت سفید و گوشت قرمز اشاره کرد. هر کدام از انواع گوشت ممکن است در افراد مختلف دارای فواید و مضراتی باشد. همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، افراد مبتلا به نقرس، در مصرف گوشت قرمز دارای محدودیت‌هایی هستند. لازم است بدانید علاوه بر گوشت قرمز، مصرف سایر انواع گوشت نیز با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، برای این افراد محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

گوشت قرمز و بیماری نقرس

گوشت قرمز و بیماری نقرس در یک راستا قرار دارند. یعنی مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری نقرس شود. این ارتباط به گونه‌ای است که برخی از افراد به شوخی می‌گویند نقرس بیماری ثروتمندان است.

گوشت قرمز، سرشار از پروتئین است و مصرف آن برای اعصاب بسیار اهمیت دارد. اگر بدن سالمی دارید، در هفته 3 تا 4 بار گوشت قرمز را مصرف کنید؛ اما در هنگام مصرف این ماده غذایی به تفاوت گوشت ارگانیک و غیرارگانیک توجه ویژه داشته باشید.

افراد مبتلا به نقرس معمولا از گوشت شتر مرغ استفاده می‌کنند. گوشت شتر مرغ که در دسته‌ی گوشتهای قرمز قرار می‌گیرد، دارای مقادیر بالایی از پروتئین است که در حفظ مقاومت و سلامتی سلول‌ها و ماهیچه‌ها بسیار اثر گذار است.

برای تهیه هر نوعی از گوشت، حتما توجه داشته باشید که آن را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید. به‌خصوص در فصول گرم سال که فاسد شدن گوشت بسیار اتفاق میفتد.

قصابی آنلاین الو گوشت، با کشتار روزانه دام زیر نظر دامپزشکان حاذق، انواع گوشت را به‌صورت کاملا تازه و در بسته‌بندی‌های بهداشتی، در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

گوشت قرمز و نقرس

شاه ماهی و اثر آن بر بیماری نقرس

برخی از غذاهای دریایی برای افراد مبتلا به نقرس، منع مصرف ندارد؛ اما برخی از انواع ماهی‌، باید به طور کامل از لیست غذایی اینگونه افراد حذف شود. افراد مبتلا به نقرس، باید از مصرف شاه ماهی و تن به شدت پرهیز کنند. پیشنهاد می‌کنیم برای افزایش شناخت و آگاهی خود حتما در رابطه با خواص ماهی قزل آلا مطالعه کنید. خوب است بدانید که بر خلاف شاه ماهی و تن ماهی، مصرف میگوی با کیفیت، که یک نوع گوشت سفید به شمار می آید، می‌تواند برای اشخاص مبتلا به نقرس، مناسب است.

پیشنهاد ما در فروشگاه آنلاین الو گوشت برای خرید میگو این است که حتما گوشت میگو را به‌صورت تازه تهیه کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. قصاب‌های حاذق الو گوشت، تازه‌ترین گوشتها را باتوجه به خواست شما برش داده ،تمیز می‌کنند و با بسته‌بندی‌های کاملا بهداشتی در اختیار مشتریان گرامی قرار می‌دهند.

گوشت بوقلمون و غاز برای افراد مبتلا به نقرس

گوشت بوقلمون و غاز، دارای مقادیر بالایی از پورین هستند؛ بنابراین مصرف آن‌ها، برای افراد مبتلا به نقرس پیشنهاد نمی‌شود. خرید مرغ تازه می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای انواع گوشت قرمز و انتخابی امن برای افراد مبتلا به نقرس باشد.

پخت غذا برای بیماران نقرسی

چه عواملی سبب بروز نقرس می شوند؟

مصرف غذاهایی که سطح پورین را افزایش می‌دهند، می‌تواند سبب تحریک حمله‌های نقرس شود. زمانی که پورین هضم می‌شود، بدن به عنوان یک محصول زائد، اسید اوریک می‌سازد. این فرآیند برای افراد سالم، جای نگرانی ندارد اما بدن افرادی که مبتلا به بیماری نقرس هستند، نمی‌تواند به خوبی اسید اوریک را دفع کند. در نتیجه‌ی انباشته شدن اسید اوریک، حملات نقرس بروز پیدا می‌کند. از همین رو می‌توان با محدود کردن غذاهایی که دارای پورین هستند از حملات نقرس پیشگیری کرد.

غذاهایی مانند گوشت قرمز، دل و جگر، غذاهای دریایی، الکل، آبجو، کربوهیدرات‌های تصفیه شده، مواد غذایی فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی‌های شیرین شده، به واسطه مقادیر پورین بالایی که دارند، می‌تواند حملات نقرس را تحریک کنند.

گفتنی است نوشیدنی‌های شیرین که دارای مقادیر بالایی از سطح پورین هستند نیز خطر ابتلا به نقرس را به دنبال دارند. نوشیدنی‌های شیرین شده، می‌توانند سطح اسید اوریک را افزایش دهند؛ بنابراین افراد مبتلا به نقرس باید در رژیم غذایی خود دقت کنند.

موارد دیگری نیز به‌جز انواع گوشت در بروز بیماری نقرس تاثیرگذار هستند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

گوشت بوقلمون برای نقرس خوب است؟

رژیم غذایی نامناسب

برای افراد مبتلا به بیماری نقرس داشتن رژیم غذایی که باعث افزایش اسید اوریک شود، توصیه نمی‌شود. مصرف مواد غذایی غنی از گوشت، غذاهای دریایی، نوشیدنی‌های شیرین شده و الکلی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این غذاها سطح اسید اوریک را افزایش می‌دهند و ممکن است خطرات جدی برای سلامتی این افراد به‌دنبال داشته باشد.

چاقی و اضافه وزن

لازم است بدانید افرادی که اضافه وز دارند؛ دارای سطح بیشتری از اسید اوریک در خون خود هستند که ممکن است به راحتی دفع شود؛ بنابراین می‌توان گفت این افراد بیشتر از سایر افراد به بیماری نقرس دچار می‌شوند.

مشکلات پزشکی و بیماری‌های زمینه‌ای

لازم است بدانید افرادی که از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، سندروم متابولیک، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و کلیوی رنج می‌برند و دارای شرایط خاصی هستند؛ ممکن است بیشتر از سایر افراد به بیماری نقرس مبتلا شوند.

مصرف داروهای خاص

استفاده از داروهایی که معمولا برای درمان فشار خون بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند و همچنین مصرف آسپرین با دوز پایین، می‌تواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد؛ علاوه بر آن، افرادی که عضو پیوندی دریافت کرده‌اند؛ از داروهایی استفاده می‌کنند که سبب افزایش سطح اسید اوریک می‌شود.

ابتلا به بیماری نقرس به صورت ارثی

اگر سایر اعضای خانواده شما مبتلا به بیماری نقرس باشند؛ ممکن است شما هم به صورت ارثی به این بیماری مبتلا شوید. به همین دلیل توصیه می‌شود پیشگیری‌های لازم در این زمینه را حتما انجام دهید.

سن و جنسیت

جالب است بدانید بیماری نقرس بیشتر در آقایان اتفاق می‌افتد. علت آن نیز این است که سطح اسید اوریک در بدن خانم‌ها کمتر است؛ هرچند لازم به ذکر است پس از یائسگی، میزان اسید اوریک خانم‌ها بیشتر می‌شود. نکته دیگری که وجود دارد این است که آقایان معمولا در سن ۳۰ تا ۵۰ سالگی به این بیماری دچار می‌شوند؛ در صورتی که خانم‌ها معمولا پس از یائسگی، علائم و نشانه‌های آن را مشاهده می‌کنند.

جراحی یا ضربات

مورد دیگری که می‌تواند خطر ابتلا به حملات نقرس را در افراد افزایش دهد؛ انجام عمل جراحی یا ضربات مختلف حین تصادفات است.

رژیم غذایی بیماری نقرس

سخن پایانی در رابطه با تاثیر انواع گوشت بر بیماری نقرس

در این مقاله از الو گوشت مگ به بررسی مصرف گوشت قرمز و بروز بیماری نقرس پرداختیم. با توجه به توضیحاتی که گفته شد؛ دریافتیم که گوشت قرمز و بیماری نقرس رابطه‌ی مستقیمی با هم دارند. برخی از انواع گوشت قرمز، دارای مقادیر بالای پورین هستند که می‌تواند میزان اسید اوریک خون را افزایش دهد؛ بنابراین افراد مبتلا به نقرس، می‌توانند خوراکی‌های دیگر را جایگزین این گوشت‌ها کنند.

همان‌طور که می‌دانید، گوشت قرمز انواع مختلفی دارد که هر کدام آن‌ها، فواید و مضرات خاص خود را دارند؛ برای مثال در بررسی تفاوت گوشت گوساله و گوسفندی، چربی و کالری گوشت گوسفند، بیشتر از گوشت گوساله است و به همین دلیل افرادی که محدودیت مصرف چربی دارند، باید در این زمینه احتیاط کنند. لازم است بدانید گوشت قرمز، سرشار از پروتئین است. بنابراین اگر بدن سالمی دارید؛ به هیچ عنوان گوشت قرمز را از وعده‌ی غذایی خود حذف نکنید. اگر هم از بیماری نقرس رنج می‌برید؛ حتما در صورت حذف کردن آن از رژیم غذایی، مواد غذایی دیگری را جایگزین آن کنید.

در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید که آیا شما یا اطرافیانتان با بیماری نقرس دست و پنجه نرم می‌کنید؟ از چه نوع گوشتی استفاده می‌کنید و چه نوع رژیم غذایی را رعایت می‌کنید؟ در این زمینه سوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما و دیگر خوانندگان الو گوشت مگ به اشتراک بگذارید.

0%

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با وارد کردن میزان رضایت خود، در بهبود کیفیت مقالات و همچنین آگاه سازی دیگر مخاطبین سهیم باشید. تیم تحقیقاتی الوگوشت مگ همواره در تلاش است تا مجله‌ای کامل از مقاله‌های سلامتی، آشپزی، راهنمای خرید گوشت و... را برای شما عزیزان گردآوری کند.

امتیاز کاربر: 3.32 ( 5 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *