گوشت یکی از منابع اصلی مواد غذایی است که هم طعم لذیذ و دلچسبی دارد و هم برای سلامتی انسان مفید است. البته به شرط آن که مزاج انواع آن را بشناسیم و درست از آنها استفاده کنیم و گرنه حتماً با مشکلات بسیاری مواجه میشویم.
با توجه به این که این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است ما قصد داریم در ادامه به طور مفصل در مورد مزاج گوشتهای مختلف صحبت کنیم و نکاتی که در حین طبخ هر کدام از آنها باید جدی گرفته شود را به طور کامل توضیح دهیم. به شما نیز پیشنهاد میکنیم که تا پایان با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص گوشتهای مختلف آشنا شوید و بتوانید برنامه غذایی خود را بهتر تنظیم کنید.
معرفی مزاج انواع گوشت
میان گوشتهای مختلف از لحاظ خواص تفاوت زیادی وجود دارد و هر کدام از آنها، یک طبع خاصی دارند که در این قسمت به طور جداگانه در مورد تمام انواع آن صحبت خواهیم کرد:
گوشت گوسفند
بهترین گوشت، گوشت گوسفند است؛ چرا که هم با طبع انسان سازگاری دارد و هم سریع الهضم است. مسلماً هر چه گوسفند جوانتر باشد گوشت آن نیز بهتر و خوشمرهتر خواهد بود. طبع این گوشت گرم است و برای درمان بیماریهای سوداوی بسیار مفید است.
گوشت بز
گوشت بعدی، گوشت بز است که از لحاظ خواصی که دارد، خیلی شبیه گوشت گوسفندی است. اگر سن بز زیر شش ماه باشد کیفیت بهتری دارد و از خواص بیشتری هم برخوردار است.
گوشت کبک
گوشت کبک نیز حاوی مواد مغذی فراوانی بوده و مصرف آن برای تقویت قلب بسیار مفید است. البته، طبع خشکی دارد و مصرف بیش از حد آن میتواند باعث یبوست و چاقی شود.
گوشت میگو
طبع گوشت میگو بر خلاف سایر جانوران دریایی گرم وتر است و برای بدن انسان بسیار مفید است. البته دیر هضم است و باید به همراه سکنجبین مصرف شود.
گوشت بلدرچین
یکی از بهترین انواع گوشت، گوشت بلدرچین است که ارزش غذایی زیادی دارد. از آنجایی که طبع این نوع گوشت، گرم و خشک است، توصیه میشود به همراه چاشنیهایی مثل آلو، رب انا و شکر سنکجبین استفاده شود. البته در مصرف آن به هیچ وجه نباید زیاده روی شود؛ چرا که باعث ایجاد سردردهای بسیار شدیدی میشود.
گوشت گوساله
گوشت گوساله که خیلی هم پرطرفدار است، طبع سردی دارد و توصیه میشود همیشه به همراه موادی مثل فلفل دلمهای و سیر استفاده شود تا متعادلتر شده و مواد مغذی آن بیشتر جذب بدن شوند.
گوشت شتر
گوشت شتر گرم و حاوی ویتامینهای بسیاری است و برای افرادی که طبع سردی دارند، خیلی مفید است.
گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون، طبعی گرمتر دارد و سر شار از پروتئین است. این نوع گوشت، با اکثر مزاجها سازگار بوده و میتواند سیستم ایمنی افراد را به طور قابل ملاحظهای تقویت کند و میزان ابتلا به بیماریهای شایعی مثل سرطان، دیابت و فشار خون را نیز کاهش دهد.
گوشت ماهی
گوشت ماهی، مزاج سرد وتری دارد و باید آن را به همراه زنجبیل و فلفل میل کرد تا متعادلتر شود. این نوع گوشت حاوی مواد مغذی بوده و برای درمان بیماریهای قلبی عروقی بسیار مفید است.
گوشت خروس
گوشت خروس دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و خیلی سریعتر از سایر گوشتها هضم میشود و طعم خوبی هم دارد. البته هر چه سن خروس کمتر باشد، گوشت آن بهتر خواهد بود.
این نوع گوشت برای درمان بیماریهایی مثل فشار خون، ضعف و بیحالی بسیار مفید است و از آن جایی که طبع سردی دارد، بهتر است افراد دارای مزاج سرد، این گوشت را به همراه روغن زیتون، روغن کنجد، سرکه و آبغوره میل کنند تا بتوانند به بهترین وجه ممکن از خواص آن استفاده کرده و با مشکلی مواجه نشوند.
گوشت مرغ
طبع گوشت مرغ، گرم وتر بوده، پروتئین بالایی دارد و سرشار از مواد معدنی است. گوشت مرغ، بر خلاف گوشت قرمز، برای کنترل فشار خون و کاهش کلسترول خیلی مفید است و با استفاده از آن میتوان مواد مغذی مورد نیاز بدن افراد مسن را به راحتی تأمین کرد و قوای جسمانی آنها را بهبود بخشید.
گوشت شتر مرغ
گوشت شتر مرغ، طبعی گرم و خشک دارد و بر خلاف انواع دیگر گوشت، عاری از کلسترول بوده و بسیار مقوی است. به همین دلیل نیز افراد در تمام سنین میتوانند از آن استفاده کنند.
نکات مهم در مورد طبخ گوشت
استفاده از خواص گوشت، تا حد زیادی به نحوه طبخ آن بستگی دارد و حتی میتوان گفت که اگر گوشت به روش درستی پخته نشود، نه تنها سودی برای بدن ندارد، بلکه ممکن است سلامتی بدن را تهدید کند. از این رو، ما در این قسمت مهمترین نکاتی که در حین طبخ گوشت باید جدی گرفته شود را عنوان میکنیم تا شما بتوانید از مواد مغذی گوشت نهایت بهره را ببرید. این نکات عبارتند از:
افزودن نمک به گوشت
در حین پخت گوشت حتماً به آن نمک اضافه کنید. با این کار هم گوشت لطیفتر میشود هم طعم بهتری پیدا میکند.
پختن گوشت با آب سرد
برای پخت گوشت، حتماً از آب سرد استفاده کنید؛ چرا که مواد مغذی گوشت، به هیچ وجه وارد آب گرم نمی شود. بنابراین اگر با آب گرم پخته شود، طعم و خاصیتی نخواهد داشت.
باز گذاشتن در ظرف
یکی از مهمترین نکاتی که در حین پختن گوشت باید مورد توجه قرار بگیرد این است که زمانی که گوشت را در ظرف قرار میدهید و زیر گاز را روشن میکنید، نباید در ظرف را ببندید، چرا که بخاری که در آن لحظه، از گوشت متصاعد میشود سمی است و برای بدن بسیار مضر است. اما بعد از این که آب جوش آمد و سم اولیه آن از بین رفت مانعی برای بستن در ظرف وجود ندارد.
آیا میتوان گوشت را از برنامه غذایی حذف کرد؟
برخی افراد به دلیل طبع خاصی که دارند، تمایلی به خوردن گوشت ندارند و حتی ممکن است آن را از وعدههای غذایی خود حذف کنند. این در حالی است که حذف این ماده مغذی میتواند صدمات جبران ناپذیری به بدن انسان وارد کند. در طب سنتی نیز توصیه میشود که حتماً به صورت نرمال، گوشتهای مختلف مصرف شود تا بدن قویتر شده و به بیماریهای مختلف دچار نشود. مگر اینکه فردی گوارش ضعیفی داشته باشد و نتواند گوشت را به خوبی هضم کند که در این صورت از آنان خواسته میشود مقدار گوشت کمتری مصرف کرده و از مواد غذایی جایگزین گوشت استفاده کنند تا با کمبود ویتامینهای مربوط به گوشت مواجه نشوند.
کلام آخر
در این مطلب به انواع گوشتهای مصرفی انسان اشاره کردیم و راجع به هر یک توضیحاتی داده و طبع هر یک را نیز بیان کردیم. در ادامه به مهمترین نکاتی که باید در حین طبخ گوشت رعایت شود پرداخته و سپس در مورد مزایای گوشت صحبت کردیم و به این سوال جواب دادیم که آیا میتوان گوشت را از برنامه غذایی حذف کرد یا خیر و اینکه چه کسانی باید کمتر از سایرین، کمتر گوشت مصرف کنند.
تمام مطالب فوق در تحریریه ی الو گوشت تهیه شده است و استفاده از آن برای مصارف غیر تجاری با ذکر منبع بلامانع است. در مجله سلامت و آشپزی الو گوشت می توانید اطلاعات به روزی از دنیای تغذیه و سلامت کسب کنید و با نگاهی باز از فروشگاه اینترنتی الو گوشت محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.
نظرات کاربران
برای ارسال دیدگاه باید ثبت نام یا وارد شوید.